Renovatiepremie badkamer of keuken

Er zijn 8 categorieën waarvoor men renovatiepremies toekent. De categorieën die direct in aanmerking komen voor de renovatiepremie van de badkamer of die van de keuken zijn de volgende.

Renovatiepremie badkamer

Aan uw badkamer kunt u natuurlijk veel dingen laten veranderen. Ook op de badkamer is de renovatiepremie van toepassing. Maar dan moet u niet alleen de badkamer vervangen, want u moet namelijk aan minstens €10.000 renoveren wilt u in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Sanitaire installaties worden maar tot €3.750 gerekend. Dan zult u nog voor het overige deel andere dingen moeten renoveren. Afwerking van de badkamer met tegels of de renovatie van een tweede badkamer zijn zaken die overigens niet in aanmerking komen voor een renovatiepremie.

Renovatiepremie keuken

Keukentoestellen zijn nadrukkelijk uitgesloten van de renovatiepremie. Daarom wordt een nieuwe keuken voor het grootste deel niet gezien als onderdeel van de renovatie. Zo is het ook moeilijker om aan de €10.000 te komen. Een nieuwe keuken kan overigens wel worden aangelegd met een verlaagd BTW tarief van 6%. Deze regel bestaat al langer. Ben je trouwens benieuwd naar de prijs van een nieuwe keuken? De keuken prijs is namelijk afhankelijk van wat er in de keuken zit. Er bestaan hele mooie nieuwe keukens, en minder mooie nieuwe keukens. Een renovatiepremie kan bestaan voor beide typen.

About admin